Uitslag D2 zondag 3 april in Rosmalen

Zondag 3 april kwamen 32 zwemmers in Rosmalen in actie voor de vijfde en laatste ronde van de D2-competitie. 26 van hen gingen naar huis met een of meerdere persoonlijke records. Er werden namelijk 42 persoonlijke records gezwommen.

Het eerste programma was de 4 x 50 wissel voor jongens tot en met 17 jaar, met in het team van Neptunus '58 Jeroen Trimbach, Jeroen van Dinther, Delane Lathouwers en Mark van Dinther. Helaas nam een van hen te vroeg over en werd de ploeg gediskwalificeerd. Daarna volgden de meiden tot en met 15 jaar op de 4 x 50 vrij. Shirley Voets opende een fractie boven haar pr, waarna Demi van Os alle remmen los gooide en maar liefst twee seconden onder haar pr zwom. Ook Lara vd Ven was iets sneller dan ooit en Aniek Pennings maakte tenslotte het karwei goed af. Dit resulteerde in een tweede plaats voor de dames. Aan het einde van de middag zwommen ook de jongens de 4 x 50 vrij. Het team tot en met 13 jaar, bestaande uit Delane Lathouwers, Luc vd Loo, Martijn Eickmans en Jeroen van Dinther eindigde als derde. Luc, Martijn en Jeroen waren elk zo'n seconde sneller dan hun persoonlijke toptijd. Tot slot stond het spektakelstuk van de middag op het programma, de 8 x 50 vrij met vier zwemmers en vier zwemsters van verschillende leeftijden. Neptunus '58 bracht twee teams op de been. Jeroen van Dinther, Amy Heeren, Delane Lathouwers, Shirley Voets, Mark van Dinther, Anouk van Lokven, Jeroen Trimbach en Sandra Schellekens werden derde en het tweede team met Martijn Eickmans, Isa vd Ven, Luc vd Loo, Aniek Pennings, Macs vd Doelen, Esra Pennings, Arno van Os en Manissa vd Brand werd vierde. Beide teams bleven een fractie boven hun inschrijftijd, maar dat is geen schande, aangezien het voor sommige zwemmers al hun vijfde start in ongeveer 2 uur tijd was!

Ook bij de individuele nummers werd er goed gezwommen.

Bij de minioren 4 en later behaalde Tijn Snelders brons op 25 school. Ook maakte hij zijn debuut op de 100 meter wisselslag, een pittige afstand voor iemand van 8 jaar oud!

Bij de zwemmers uit 1999 en jonger vlogen de pr's om de oren: alle starts leverden een persoonlijk record op. Anouk van Os haalde brons op de 50 vlinder met een verbetering van anderhalve seconde. Fabiënne Messerschmidt werd negende met een pr van een seconde. Haar zusje Valerie (elfde) en Christy Schoones zwommen de 50 vlinder voor het eerst. Vooral Valerie leek vooraf totaal geen angst te hebben, en vlinderde naar een prachtige tijd. Christy had er nog iets meer moeite mee, maar ook zij durfde het aan om te starten. Bij de jongens ging het ook uitstekend. Pim de Crom zwom ruim vier tellen sneller dan zijn oude toptijd en werd vierde, op nog geen seconde van het brons. Wessel Verhoeven scherpte zijn pas twee weken oude pr aan met twee tellen en tikte als zevende aan. Bas Bozelie maakte zijn debuut, en met een mooie techniek zwom hij naar de achtste plaats. De 50 vrij die deze zwemmers later nog op het programma hadden, was een 'eitje' vergeleken met de vlinderslag, en ook hier kwamen er weer flinke pr's op de klokken. Anouk werd vijfde en was weer anderhalve seconde sneller dan vijf weken geleden. Fabiënne verbeterde haar pr met drie seconden en werd negende. Christy en Valerie waren beiden een seconde sneller dan ooit en werden twaalfde en dertiende. Pim werd helaas wederom vierde, maar met een verbetering van zijn pr met bijna twee seconden kan hij niet anders dan tevreden zijn. Wessel en Bas waren drie en twee seconden sneller dan hun pr's van november vorig jaar en eindigden als zesde en tiende.

1997 en jonger zwom de 100 vrij en 50 school. Op de 10 vrij bleken de meiden in topvorm. Rachel Brunnen verbaasde iedereen door maar liefst zeven seconden onder haar zes maanden oude pr te zwemmen. Isa vd Ven was twee seconden sneller dan anderhalve maand geleden en Amy Heeren was eveneens twee seconden sneller dan ooit. De meiden werden respectievelijk vijfde, zesde en zevende. Bij de jongens kwam Delane, ondanks een pr van 3,5 seconde net te kort voor het brons. Wel verbeterde hij halverwege ook nog zijn pr op de 50 vrij. Jeroen van Dinther zwom een goede aanvallende race en was daardoor 2,5 seconde sneller dan zijn oude toptijd. Hij eindigde als zesde. Luc vd Loo tikte als zeven aan en was 2,5 seconde sneller dan ooit. Zijn broer Tom verbeterde zijn tijd met zes seconden. Noud van Boven was drie seconden sneller dan een jaar geleden. Luc werd zevende, Noud achtste en Tom tiende. Op de 50 school gingen vier van de zes medailles naar Neptunus '58. Isa, Rachel en Amy verbeterden hun pr's met ruim twee seconden, waardoor Isa zilver haalde, Rachel brons en Amy als vierde eindigde. Bij de jongens ging het zilver naar Jeroen en het brons naar Delane, die beiden hun pas vijf weken oude persoonlijke records wederom aanscherpten. Jeroen was zelfs meer dan een seconde sneller dan op 27 februari in Schijndel. Luc werd achtste en Tom negende. De broers verbeterden beiden hun persoonlijke toptijd met zo'n twee tellen.

Bij de programma's voor 1995 en jonger was Shirley Voets veel beter dan de rest. Op zowel de 100 wissel als de 100 rug lag ze een straatlengte voor op de rest van het veld. De gouden medaille op de rugslag ging gepaard met een verbetering van haar pr en het clubrecord met anderhalve seconde. Op de 100 wissel eindigde Lara vd Ven als vijfde en Aniek Pennings als achtste. Bij de jongens werd Macs vd Doelen zevende en Martijn Eickmans. Helaas werden er op deze afstand geen pr's gezwommen. Op de 100 rug maakten ze dat echter meer dan goed. Demi van Os en Lara eindigden op de plaatsen vijf en zes en zwom zo'n vijf seconden sneller dan ooit. Aniek eindigde op deze afstand als negende. Bij de jongens werd Martijn achtste en net als Noud verbeterde hij zijn pr met ongeveer een halve seconde. Macs verpulverde zijn beste tijd met maar liefst tien seconden.

In de categorie 1993 en jonger gingen zeven van de twaalf medailles naar Neptunus '58. Demi van Os (1996) was iedereen op de 50 rug te snel af en veroverde het goud met een verbetering van haar pr met een seconde. Het zilver ging naar Anouk van Helvoirt, die iets boven haar pr zwom. Anouk van Lokven en Esra Pennings verbeterden hun persoonlijke records met respectievelijk een hele en een halve seconde. Ze werden vierde en vijfde. Bij de jongens was Mark van Dinther twee seconden sneller dan ooit en behaalde daarmee brons. Jeroen Trimbach verbeterde zijn beste tijd met een kwart tel en eindigde net naast het podium. Op de 100 vrij was er bij de dames een Neptunus-podium, met goud voor Anouk van Lokven, zilver voor Anouk van Helvoirt en brons voor Esra Pennings. Mark behaalde zilver en verbeterde zijn pr met 0.2 seconde. Jeroen werd wederom vierde, maar was wel een halve seconde sneller dan ooit.

De dames en heren zwom 200 wissel en 50 vrij. Sandra Schellekens werd zesde op de 200 wissel, Manissa vd Brand achtste en Jet vd Bersselaar negende. Manissa verbeterde haar pr van vorig jaar met 4,5 seconde, terwijl Jet op de 50 vlinder (tussentijd) sneller dan ooit was. Bij de heren was Roel vd Kleij niet fit en eindigde als zesde. Op de 50 vrij sprintte Sandra naar het goud met een verbetering van haar pr met 0.12 seconde. Manissa zwom in de training al onder haar oude pr, en dus werd er in Rosmalen wat van haar verwacht. Ze loste die verwachting helemaal in en zwom exact een seconde onder haar al 3,5 jaar oude persoonlijke record. Daarmee eindigde ze als zesde. Jet eindigde als negende en Arno van Os tikte als zevende aan.

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Tijden per zwemmer

Tussentijden

Stand competitie

P4038010


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'